Hummus z dynią i imbirem

Hummus z dynią i imbirem
Hummus z dynią i imbiremStyl.pl/materiały prasowe

Składniki

  • 300 g ciecierzycy z puszki (najlepiej gotowanej na parze)
  • 200 g dyni
  • 1 łyżka tahini
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka świeżego imbiru
  • 1 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczki startej gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczki suszonego imbiru
  • 1 płaska łyżeczka ostrej papryki
  • 2–3 łyżki soku z cytryny
  • Sól

Przygotowanie hummusu z dynią i imbirem

Okładka książki "Strączki" Marii Banach
Okładka książki "Strączki" Marii Banach Styl.pl/materiały prasowe
Hummus z oliwą z oliwek i paprykąStyl.pl
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?