Jajka po florentyńsku ze szparagami

Jajka po florentyńsku ze szparagami i sosem holenderskim
Jajka po florentyńsku ze szparagami i sosem holenderskimmateriały prasowe

Składniki

  • 1 pęczek zielonych szparagów (ok. 400 g)
  • 1 łyżka oliwy z pierwszego tłoczenia
  • 300 g młodego szpinaku
  • 1 łyżka masła
  • 4 grube kromki brioszki lub niesłodkiego ciasta
  • drożdżowego (w wersji bezglutenowej
  • wykorzystaj odpowiedni rodzaj pieczywa)
  • 4 świeże jajka
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól
  • świeżo mielony czarny pieprz

na sos holenderski:

  • 200 g masła
  • 1 mała szalotka
  • 50 ml białego octu winnego
  • 3 żółtka
  • sól
  • biały pieprz
4
Okładka książki "Sezonowe warzywo" Dominiki Wójciak
Okładka książki "Sezonowe warzywo" Dominiki Wójciakmateriały prasowe
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?