Reklama

Kopytka po włosku

Kluski podawaj polane masłem i posypane startym serem.

Składniki

  • 50 dag oczyszczonej dyni masłowej
  • jajko
  • 50 dag obranych ziemniaków
  • 20 dag mąki
  • sól i pieprz

Dynię i ziemniaki ułóż w brytfannie i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temp. 180°C, aż warzywa będą miękkie.

Odłóż do wystudzenia. Przełóż do misy i rozgnieć widelcem. Dodaj jajko, mąkę i zagnieć gładkie ciasto. Następnie dopraw solą, pieprzem i uformuj z ciasta wałki.

Pokrój je i lekko spłaszcz widelcem.

Gotuj w osolonym wrzątku kilka minut, do czasu, aż wypłyną na powierzchnię.

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy