Kulinarne skarby października: Na jakie produkty warto postawić?

Winogrona najsmaczniejsze są późną jesienią
Winogrona najsmaczniejsze są późną jesieniąarchiwum prywatne

Dynia: Królowa października

Zobacz również:

    Dyna to wyjątkowo wdzięczny produkt, bo można spożywać ją na słodko i w wersji wytrawnej
    Dyna to wyjątkowo wdzięczny produkt, bo można spożywać ją na słodko i w wersji wytrawnej123RF/PICSEL

    Składniki

    • 1 dynia

    Składniki

    • 1 średniej wielkości dynia
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 łyżka oliwy
    • 400 g zmielonej piersi indyka
    • 1 papryczka chili
    • ½ łyżeczki mielonego imbiru
    • sól
    • pieprz
    • 2 ziemniaki
    • 1 papryka czerwona
    • 2 kulki - mozzarelli
    • 2 pomidory
    • bazylia
    • 1 jajko

    Zobacz również:

    Po bogate w jod winogrona warto sięgać także w połączeniu ze słonymi przekąskami
    Po bogate w jod winogrona warto sięgać także w połączeniu ze słonymi przekąskami123RF/PICSEL

    Winogrona: Nie tylko na wino czy w formie rodzynek

    Sałatka z winogronami według przepisu Ewy Wachowicz
    Sałatka z winogronami według przepisu Ewy Wachowiczarchiwum prywatne

    Składniki

    • 75 g oliwek zielonych
    • 75 g oliwek czarnych
    • 100 g sera białego (typu feta)
    • 1 ząbek czosnku
    • winogrona jasne i czarne
    • 1 garść prażonych migdałów
    • pęczek szczypioru
    • oliwa

    Składniki

    • 250 g winogron
    • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    • sok z ½ cytryny
    • 2 łyżki cukru trzcinowego
    • ½ l wody
    Rydze należą do jednych z ulubionych grzybów Polaków
    Rydze należą do jednych z ulubionych grzybów Polaków123RF/PICSEL

    Rude rydze. Co można z nich zrobić?

    Składniki

    • 500 g rydzów
    • ½ kostki masła
    • 1-2 ząbki czosnku
    • sól
    • pieprz
    • natka pietruszki
    Rydze uznawane są jako jedne z najsmaczniejszych grzybów
    Rydze uznawane są jako jedne z najsmaczniejszych grzybówarchiwum prywatne
    Zdrowie na talerzu. Co ze sobą łączyć?Interia.tv