Reklama

Makaron z kurkami

Składniki

  • makaron spaghetti
  • 40 dag kurek
  • cebula
  • 100 ml białego wytrawnego wina
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 ml śmietany 30%
  • sól i pieprz
  • olej
  • łyżka masła

Sposób przygotowania znajdziesz na kolejnej stronie >>>

Przygotowanie:

1. Makaron ugotuj al dente w wodzie z dodatkiem masła. Odcedź i przełóż do miski. 

2. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę z grzybami.

3. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i wlej wino. Gotuj, aż połowa płynu odparuje. 

4. Całość połącz ze śmietaną. Wymieszaj z makaronem i podawaj.

Zobacz także:


Na żywo
Dowiedz się więcej na temat: makaron | kurki | grzyby | przepis
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy