Naleśniki z czereśniami w syropie winnym
Naleśniki z czereśniami w syropie winnym to przysmak pochodzący z kuchni rosyjskiej. Starannie dobrane składniki sprawiają, że ich smak na długo pozostaje w pamięci. Jak zrobić naleśniki z czereśniami w syropie winnym?
Zobacz, jak dokładnie przygotować naleśniki z czereśniami w syropie winnym:
By przygotować naleśniki z czereśniami w syropie winnym, do miski wsyp mąkę oraz pół łyżki cukru i szczyptę soli. Dodaj jajko, wodę oraz mleko. Wszystko dokładnie zmiksuj na gładkie ciasto.
Połącz czereśnie, wino, cukier, cynamon, cukier waniliowy. Umieść rondel na średnim ogniu, częściowo odparuj.
Złóż naleśniki w saszetki i połóż na talerzu. Umieść czereśnie w naleśnikach i polej schłodzonym syropem. Opcjonalnie posyp płatkami migdałowymi.
Poznaj sekret najpyszniejszych naleśników. Wypróbuj także przepis na czerwone naleśniki z serkiem waniliowym i owocami oraz naleśniki sułtańskie.