Reklama

Pasztet z soi z suszonymi pomidorami

Mięsny przysmak w wegetariańskiej odmianie. Z dodatkiem soi i suszonych pomidorów.

Składniki

  • pół szklanki zalewy z suszonych pomidorów
  • 3 puszki soi
  • pęczek bazylii
  • 8 suszonych pomidorów
  • sól
  • 2 jajka
  • 3 ząbki czosnku
  • cebula
  • pieprz
  • koperek

Przygotowanie:

Na zalewie z pomidorów podsmaż posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj pokrojone w paseczki suszone pomidory i całość chwilę podsmaż. 

Następnie połącz składniki z odsączoną soją. Dosyp posiekaną bazylię i dopraw masę do smaku solą oraz pieprzem. 

Na koniec dodaj jajka i całość zmiksuj blenderem. 

Masę przełóż do keksówki wyłożonej pergaminem. Piecz w temperaturze 180°C przez ok. 30 minut (aż wierzch pasztetu nabierze złotobrązowego koloru). 

Upieczony pasztet wystudź i pokrój w plastry. Posyp posiekanym koperkiem

Zobacz także:

Reklama
Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy