Reklama

Pierś kurczaka duszona w sosie z colą

Przygotowanie:

Czosnek i imbir obierz, posiekaj. Chili rozetnij, oczyść z pestek. Strączek opłucz, osusz, pokrój na kawałeczki. Rozdrobnione składniki wymieszaj z suszonym tymiankiem. Mięso opłucz, osusz, natrzyj przygotowaną mieszanką przypraw i odłóż na godzinę w chłodne miejsce. Pory oczyść, natnij wzdłuż, pokrój na kawałki. W brytfance rozgrzej olej. Zrumień na nim zamarynowane filety ze wszystkich stron. Mięso posyp solą i pieprzem. Wyjmij. 2Na tłuszczu ze smażenia zeszklij pokrojone pory. Dodaj koncentrat pomidorowy. Krótko razem zasmaż. Dodaj pomidory z puszki oraz 350 ml wody. Sos przypraw solą i pieprzem. Ponownie włóż do brytfanki zrumienione mięso. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz przez 45 minut. W czasie pieczenia mięso polewaj napojem typu cola. Gotowe danie udekoruj świeżym tymiankiem.

Reklama

Zobacz także:


Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy