Pikantna wieprzowa rolada
Zachwyć gości wieprzową roladę.

Składniki
- 800 g schabu wieprzowego bez kości
- sól
- pieprz
- 1 czerwona papryka
- 2 kolorowe papryczki chili
- olej
- 2-3 gałązki świeżego rozmarynu i tymianku
- 10 g mąki
- 100 g masła
- 4 duże marchwie
- 1 mała cukinia
- 1 nieduża kalarepa
- 100 g fasolki szparagowej
- pół kalafiora
Przygotowanie:
Rozetnij schab i rozbij. Dopraw mięso solą i pieprzem. Paprykę i papryczki chili przekrój na pół, usuń nasiona. Gotuj je przez chwilę we wrzątku. Rozłóż na płacie mięsa i zwiń w roladę.
Na patelni rozgrzej olej i obsmaż mięso. Następnie przełóż mięso do brytfanny. Na patelnię wlej 150 ml wody, zagotuj, wlej sos do brytfanny. Dodaj zioła i piecz w 220 stopniach C przez 90 minut, do miękkości.
Do sosu w brytfannie dodaj 200 ml wody i mąkę. Dokładnie wymieszaj. Włóż drugą papryczkę chili i połowę masła.
Warzywa pokrój i obgotuj. Podsmaż na maśle. Podawaj z mięsem podlanym sosem.
Zobacz także: