Reklama

Pikantna wieprzowa rolada

Zachwyć gości wieprzową roladę.

Składniki

  • 800 g schabu wieprzowego bez kości
  • sól
  • pieprz
  • 1 czerwona papryka
  • 2 kolorowe papryczki chili
  • olej
  • 2-3 gałązki świeżego rozmarynu i tymianku
  • 10 g mąki
  • 100 g masła
  • 4 duże marchwie
  • 1 mała cukinia
  • 1 nieduża kalarepa
  • 100 g fasolki szparagowej
  • pół kalafiora

Przygotowanie:

Rozetnij schab i rozbij. Dopraw mięso solą i pieprzem. Paprykę i papryczki chili przekrój na pół, usuń nasiona. Gotuj je przez chwilę we wrzątku. Rozłóż na płacie mięsa i zwiń w roladę.

Na patelni rozgrzej olej i obsmaż mięso. Następnie przełóż mięso do brytfanny. Na patelnię wlej 150 ml wody, zagotuj, wlej sos do brytfanny. Dodaj zioła i piecz w 220 stopniach C przez 90 minut, do miękkości.

Do sosu w brytfannie dodaj 200 ml wody i mąkę. Dokładnie wymieszaj. Włóż drugą papryczkę chili i połowę masła.

Reklama

Warzywa pokrój i obgotuj. Podsmaż na maśle. Podawaj z mięsem podlanym sosem.

Zobacz także:


Tele Tydzień
Dowiedz się więcej na temat: wieprzowina | dania obiadowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy