Prosty i szybki przepis na naleśniki
Polacy chętnie jedzą naleśniki, bo są smaczne i bardzo łatwo je zrobić. Podstawowy przepis jest prosty, więc poradzi sobie z nim niemal każdy. Można go urozmaicić o owoce lub inne dodatki w zależności od tego, jakie smaki preferujemy!

Nie możesz przestać myśleć o przepysznych naleśnikach, które robiła ci twoja mama lub babcia, ale nie jesteś pewien, czy poradzisz sobie z ich przygotowaniem?
Nie martw się, bo to jedno z najprostszych dań, jakie zrobisz w swoim domu, wykorzystując podstawowe składniki ze swojej lodówki.
Wystarczy, że zaopatrzysz się w patelnię, mąkę, olej, jajka i podstawowe przyprawy oraz ewentualnie owoce lub warzywa, w zależności od tego, jakie naleśniki lubisz.
Składniki
- woda
- olej do smażenia
- 3 jajka
- szczypta soli
- (cukier opcjonalnie)
- 200 g mąki pszennej
- mleko - około dwie szklanki
Przygotowanie naleśników. Zrób to sam!
Przygotowanie naleśników zacznij od przesiania mąki do miski.
Następnie dodaj pozostałe składniki i zmiksuj je tak, aby nie było grudek.
Odstaw je na pół godziny. Jeśli boisz się, że ciasto nie wyjdzie odpowiednio, skorzystaj z prostego triku.
Do ciasta możesz dodać odrobinę wody gazowanej, aby uzyskać idealną konsystencję.
Dzięki temu wyjdzie idealnie.
Na rozgrzanym oleju smaż naleśniki z obu stron na złoty kolor.
Możesz dodać do nich ulubione owoce lub inne dodatki, w zależności od tego, czy chcesz zjeść naleśniki na słodko czy słono.
Czytaj również:
Naleśniki z serem
Naleśniki idealne
Zobacz także: