Pstrąg w migdałach
Szukasz przepisu na smaczny letni obiad lub kolację, który zachwyci nie tylko ciebie, ale również całą twoją rodzinę? Pstrąg w migdałach na pewno będzie strzałem w dziesiątkę. Jest wyjątkowo delikatny, a zarazem wyrazisty w smaku.

Składniki
- świeży lub mrożony pstrąg,
- 3 łyżki masła klarowanego,
- jajko,
- 2 łyżki mąki,
- opakowanie płatków migdałowych,
- sól,
- sok z cytryny
Sposób przygotowania pstrąga w migdałach
Chcesz przygotować pstrąga w migdałach? Zacznij od opłukania ryby, a następnie osól ją i środek skrop delikatnie sokiem z cytryny.
Jajko rozbij, rozbełtaj widelcem i dodaj do niego pokrojone migdały. Następnie wymieszaj całość dokładnie.
Obtocz rybę w mące, a potem w jajku z migdałami.
Całość wrzuć na mocno rozgrzany tłuszcz i smaż obu stron tak, aby pstrąg w migdałach uzyskał przepiękny złoty kolor.
Jak podawać pstrąga w migdałach?
Pstrąga w migdałach możesz podawać w dowolny sposób, wedle uznania, np. na liściu sałaty, z majonezem, sosem tatarskim i frytkami lub z sałatką.
Polecamy też przepisy na wegańskie burrito, leczo z boczniakami czy wegańskie curry z papają, orzechami nerkowca i miętą
Czytaj również:
Pstrąg faszerowany serem i ziołami
Obłędny przepis na pstrąga!
Zobacz także: