Reklama

Risotto z buraków

Składniki

  • 50 dag upieczonych buraków
  • oliwa
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 dag ryżu
  • łyżka masła
  • 1 l bulionu warzywnego
  • szklanka białego wina
  • 20 dag sera pleśniowego
  • sól i pieprz

Cebulę i czosnek posiekaj i obsmaż na maśle. Dodaj ryż i chwilę podsmaż. 

Wlej wino i duś przez 5 minut. Po tym czasie dolewaj do garnka wrzący bulion. 

Kolejną porcję wlej dopiero wtedy, kiedy poprzednia wsiąknie w ryż. Pokrojone w kostkę buraki wymieszaj z ryżem i dopraw solą oraz pieprzem. Posyp serem.

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy