Reklama

Smażone kapelusze pieczarek

Prosty przepis na smażone pieczarki to prawdziwy hit. Będą ci potrzebne tylko kapelusze. Tak przyrządzone grzyby będą smaczne i chrupiące. Panierka doskonale do nich przywiera, przez co są łatwe do przygotowania. Kapelusze pieczarek mogą być znakomitą przekąską między daniami.

Lubisz grzyby, ale nie masz czasu na przygotowywanie czasochłonnych potraw? 

W takim razie na pewno strzałem w dziesiątkę dla ciebie będzie prosty przepis na smażone pieczarki, a właściwie na smażone kapelusze pieczarek. 

Składniki

  • 10 kapeluszy pieczarek,
  • jajko,
  • mąka,
  • bułka tarta,
  • olej
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania smażonych kapeluszy pieczarek

Wybierz średniej wielkości kapelusze z pieczarek i na samym początku je obierz, a następnie obtocz je w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.

Rozgrzej patelnię, wlej olej, a gdy usłyszysz, że zaczął skwierczeć, ostrożnie połóż na patelni kapelusze pieczarek.

Smaż pieczarki z obu stron, dopóki się nie zarumienią.

Reklama

Nie zapomnij doprawić smażonych kapeluszy pieczarek do smaku ulubionymi przyprawami. 

Możesz je podawać również z dodatkami, wedle uznania. 

Polecamy też przepisy na wegańskie burrito, leczo z boczniakami czy wegańskie curry z papają, orzechami nerkowca i miętą

Oprócz pieczarek, polecamy również przepisy na inne smażone potrawy!

Smażone placuszki z pora

Pierogi smażone

Zobacz także:

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy