Smażone kapelusze pieczarek
Prosty przepis na smażone pieczarki to prawdziwy hit. Będą ci potrzebne tylko kapelusze. Tak przyrządzone grzyby będą smaczne i chrupiące. Panierka doskonale do nich przywiera, przez co są łatwe do przygotowania. Kapelusze pieczarek mogą być znakomitą przekąską między daniami.
Lubisz grzyby, ale nie masz czasu na przygotowywanie czasochłonnych potraw?
W takim razie na pewno strzałem w dziesiątkę dla ciebie będzie prosty przepis na smażone pieczarki, a właściwie na smażone kapelusze pieczarek.
Wybierz średniej wielkości kapelusze z pieczarek i na samym początku je obierz, a następnie obtocz je w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Rozgrzej patelnię, wlej olej, a gdy usłyszysz, że zaczął skwierczeć, ostrożnie połóż na patelni kapelusze pieczarek.
Smaż pieczarki z obu stron, dopóki się nie zarumienią.
Nie zapomnij doprawić smażonych kapeluszy pieczarek do smaku ulubionymi przyprawami.
Możesz je podawać również z dodatkami, wedle uznania.
Polecamy też przepisy na wegańskie burrito, leczo z boczniakami czy wegańskie curry z papają, orzechami nerkowca i miętą
Oprócz pieczarek, polecamy również przepisy na inne smażone potrawy!
Smażone placuszki z pora
Pierogi smażone
Zobacz także: