Wątróbka z fasolką
Letnie dania sezonowe to prawdziwa poezja kulinarna. Wykorzystajmy potencjał fasolki szparagowej i przygotujmy ją z wątróbką drobiową.

Składniki
- 60 dag wątróbek drobiowych
- 40 dag fasolki szparagowej
- olej
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- papryczka chili
- sól i pieprz
- papryka
- garść pomidorków cherry (opcjonalnie)
- czerwona l szklanka wywaru
Sposób przygotowania:
1. Na patelni z olejem podsmaż pokrojoną wątróbkę. Cebulę i czosnek pokrój w paski i zeszklij w garnku na rozgrzanym oleju.
2. Wrzuć pokrojone papryki, chwilę podsmaż i wlej wywar. Duś do miękkości. Pod koniec dodaj ugotowaną al dente fasolkę, pomidorki i wątróbkę. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem.
Zobacz także: