Malta wyspą królików. Co i gdzie warto zjeść na Malcie?

Świeże ryby i owoce morza, rawioli z lokalnym owczym serem to popularne potrawy
Świeże ryby i owoce morza, rawioli z lokalnym owczym serem to popularne potrawyIzabela GrelowskaINTERIA.PL
Dwie różne potrawy na osobnych talerzach, po lewej stronie tosty z warzywami, oliwkami i świeżymi ziołami, po prawej talerz duszonych ślimaków w aromatycznym sosie z ziołami.
Wpływy włoskie i hiszpańskie są wyraźnie zauważalne w kuchni maltańskiejIzabela GrelowskaINTERIA.PL
Różnorodne przystawki na dwóch talerzach, po lewej smażone placki ziemniaczane oraz panierowane przekąski, po prawej dania z sosami, świeżymi ziołami i startym serem.
Froga Tat-Tarja w restauracji Tas Soli. Arancini i pulpety neapolitańskie w Il PirataIzabela GrelowskaINTERIA.PL

Zobacz również:

    Danie składające się z duszonego mięsa królika z kawałkami czosnku, podane z gotowanymi warzywami, ozdobione delikatnymi kiełkami na białym talerzu.
    Królik duszony w restauracji UnitedIzabela GrelowskaINTERIA.PL
    Grillowana ośmiornica podana z cząstką cytryny na białym talerzu obok makaronu spaghetti z krewetkami, pomidorkami koktajlowymi i posiekanymi ziołami.
    Owoce morza w Pavlino'sIzabela GrelowskaINTERIA.PL
    Deska z różnymi rodzajami wędlin, serem, kawałkami kiełbasy oraz dodatkami takimi jak hummus, oliwki, suszone pomidory i rukola, wszystko podane na drewnianej desce dekorowanej białymi kamieniami.
    Vini e Capricci na Gozo. Owcze sery, maltańska kiełbasa, humus i oliwki to popularne przekąski. Izabela GrelowskaINTERIA.PL

    Zobacz również:

    Dwa oddzielne talerze z wypiekami, z lewej pieróg w kształcie półksiężyca i okrągły wypiek z nadzieniem twarogowym, z prawej dwa trójkątne naleśniki z kremowym farszem posypane cukrem pudrem.
    Pastizzi z riccottą i groszkiem (z lewej), Imqaret podawany z kawałkiem maltańskiej hałwy i sosem waniliowym w Il Pirata, Mellieha BayIzabela GrelowskaINTERIA.PL
    Okrągłe ciastko z jasnym, kruchym ciastem z widocznymi trzema nacięciami wypełnionymi ciemnym nadzieniem, leżące na białym talerzu.
    Qagħaq tal-għasel, krążki miodoweIzabela GrelowskaINTERIA.PL
    Jagna Ambroziak: Jak rozpoznać osobę narcystyczną?INTERIA.PL
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?