Zjeść Dubaj. Pomiędzy gwiazdkami Michelin a kebabem

W Dubaju scena kulinarna rozkwita z roku na rok
W Dubaju scena kulinarna rozkwita z roku na rok Agnieszka Maciaszekarchiwum prywatne

Wszystko zaczyna się od produktu

Water Front Market to tętniące życiem miejsce z szerokim wyborem lokalnych produktów
Water Front Market to tętniące życiem miejsce z szerokim wyborem lokalnych produktówAgnieszka Maciaszekarchiwum prywatne

Przede wszystkim równowaga (i trochę sielanki)

Hydroponiczne farmy stanowią integralną część restauracji
Hydroponiczne farmy stanowią integralną część restauracji Agnieszka Maciaszekarchiwum prywatne
W restauracji Arcadia przez wszystkie przypadki odmienia się słowa "zrównoważony rozwój"
W restauracji Arcadia przez wszystkie przypadki odmienia się słowa "zrównoważony rozwój"Agnieszka Maciaszekarchiwum prywatne

Street food w sercu metropolii

Pośród kolorowych souków trafiam na lokalne specjały
Pośród kolorowych souków trafiam na lokalne specjały Agnieszka Maciaszekarchiwum prywatne

Historia kebabem się toczy

Jedna z najpopularniejszych restauracji w Dubaju Al Ustad serwuje doskonały kebab
Jedna z najpopularniejszych restauracji w Dubaju Al Ustad serwuje doskonały kebab Agnieszka Maciaszekarchiwum prywatne

Włoskie smaki na wysokości

Szefowa kuchni dubjskiej Fi'lii jest dumna ze swojego kobiecego zespołu i prawdziwej włoskiej kuchni
Szefowa kuchni dubjskiej Fi'lii jest dumna ze swojego kobiecego zespołu i prawdziwej włoskiej kuchni Agnieszka Maciaszekarchiwum prywatne
Poza klasykami kuchni włoskiej, w menu pojawiają się także wariacje na jej temat
Poza klasykami kuchni włoskiej, w menu pojawiają się także wariacje na jej temat Agnieszka Maciaszekarchiwum prywatne

Oda do prostoty

"Oczekuję perfekcji, ponieważ moja (grecka - przyp. red.) kultura jej oczekuje"
Wnętrze i sposób podania dań w restauracji "Milos" utrzymane są w minimalistycznej stylistyce
Wnętrze i sposób podania dań w restauracji "Milos" utrzymane są w minimalistycznej stylistyceAgnieszka Maciaszekarchiwum prywatne
Świeże, najwyższej jakości produkty to znak rozpoznawczy szefa kuchni i właściciela kulinarnego imperium
Świeże, najwyższej jakości produkty to znak rozpoznawczy szefa kuchni i właściciela kulinarnego imperium Agnieszka Maciaszekarchiwum prywatne

Pochwała historii

Wnętrza restauracji Dinner utrzymane są w eleganckiej i nieco industrialnej stylistyce
Wnętrza restauracji Dinner utrzymane są w eleganckiej i nieco industrialnej stylistyce Agnieszka Maciaszekarchiwum prywatne
Każde z dań serwowanych w "Dinner" to z założenia kulinarne dzieło sztuki
Każde z dań serwowanych w "Dinner" to z założenia kulinarne dzieło sztuki Agnieszka Maciaszekarchiwum prywatne