Co warto zjeść w Salzburgu? Lokalna kuchnia zachwyca różnorodnością i smakiem

W restauracjach dostaniemy idealnie ukształtowany Salzburger Nockerl fot. Tourismus Salzburg
W restauracjach dostaniemy idealnie ukształtowany Salzburger Nockerl fot. Tourismus SalzburgINTERIA.PL

A gdyby tak zacząć od deseru?

Zobacz również:

...podczas warsztatów okazuje się, że uformowanie zgrabnych szczytów wcale nie jest takie proste
...podczas warsztatów okazuje się, że uformowanie zgrabnych szczytów wcale nie jest takie prosteINTERIA.PL

Przepis na strudel jabłkowy

  • 210 g mąki,
  • 1/8 l wody,
  • łyżka oleju,
  • szczypta soli.
  • 60 g bułki tartej,
  • 45 g masła,
  • 5-6 jabłek,
  • 50-100 g cukru,
  • cynamon,
  • rum, rodzynki (opcjonalnie).

Jeszcze trochę o słodkościach. Wojna, w której świstały Kule Mozarta

Oryginalne ręcznie wyrabiane czekoladki MozartKugeln fot. Cafe-Konditorei Fürst/Interia
Oryginalne ręcznie wyrabiane czekoladki MozartKugeln fot. Cafe-Konditorei Fürst/InteriaINTERIA

Kuchnia Salzburga - przecinające się szlaki

Co do picia?

Zdanowicz pomiędzy wersami. Odc. 67: Majka JeżowskaINTERIA.PL