Szczurki, pisklęta i jądra byka - jak naprawdę smakuje kuchnia chińska? Pojechałam spróbować

Karolina Wachowicz

fot. Karolina Wachowicz
fot. Karolina Wachowiczmateriały prasowe

Kuchnia chińska w Europie nie ma z kuchnią chińską nic wspólnego

fot. Karolina Wachowicz
fot. Karolina Wachowiczmateriały prasowe

Gołąb z rusztu i głowa koguta z wydatnym grzebieniem - typowy chiński talerz

fot. Karolina Wachowicz
fot. Karolina Wachowiczmateriały prasowe

Wonton - typowa chińska zupa niejedno ma oblicze, czyli jak skończyłam z zatruciem pokarmowym

fot. Karolina Wachowicz
fot. Karolina Wachowiczmateriały prasowe

Pisklęta, jądra byka i cała gama insektów - festiwal food trucków w Chinach

fot. Karolina Wachowicz
fot. Karolina Wachowiczmateriały prasowe

Kuchnia chińska - zero waste wchodzi tutaj na wyższy poziom. Nic się nie zmarnuje

fot. Karolina Wachowicz
fot. Karolina Wachowiczmateriały prasowe