Dzień ciasta marchewkowego. Jak je przygotować?

Ciasto marchewkowe można przełożyć kremem z mascarpone.
Ciasto marchewkowe można przełożyć kremem z mascarpone. 123RF/PICSEL

Prosty przepis na ciasto marchewkowe

Zobacz również:

Składniki

  • 2 jajka
  • 200 g drobnego cukru lub cukru pudru
  • 150 ml oleju roślinnego
  • 200 g drobno startej marchewki
  • 50 g posiekanych orzechów włoskich lub pekan + do dekoracji
  • 75 g drobno pokrojonego ananasa (świeżego lub z puszki) lub jabłka
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 200 g mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • po 1 łyżeczce sody i cynamonu
  • szczypta soli
Zmysłowe smaki: Ciasto marchewkoweINTERIA.TVInteria.tv

Jak zrobić proste ciasto marchewkowe?

"Ewa gotuje": Rolada z marchewkąPolsatPolsat