Kurczak w aromatycznym sosie

Sos paprykowy, w którym zapieka się kurczaka, pasuje również na ciepło do pieczonego schabu oraz do mięs i ryb z grilla. Jest także znakomity na zimno jako dip do wędlin
Sos paprykowy, w którym zapieka się kurczaka, pasuje również na ciepło do pieczonego schabu oraz do mięs i ryb z grilla. Jest także znakomity na zimno jako dip do wędlin123RF/PICSEL

Składniki

  • 6 udek kurczaka
  • 2 czerwone papryki
  • 1 pęczek cebuli dymki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • skórka starta z 1 cytryny
  • 3 szklanki bulionu warzywnego
  • 3 łyżki oleju
  • 30 dag mąki
  • 2 szklanki śmietany + 5 łyżek
  • 3 jajka
  • 1 łyżka masła
  • 4 gałązki natki pietruszki
  • sól, pieprz, słodka papryka
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?