Makaron na stół!

Czy rodzaj makaronu ma znaczenie dla potrawy?

Wybór makaronów jest ogromny. Jaki do czego pasuje?
Wybór makaronów jest ogromny. Jaki do czego pasuje?123RF/PICSEL

Zobacz również:

    Zobacz również:

      Oczywiście, a niektóre są wręcz przypisane do pewnych dań. Jaki makaron do czego pasuje?

      Duże muszle świetnie smakują faszerowane, zarówno jako przystawki, jak i danie główne.

      Makaron-ryż jest używany do zup lub jako dodatek do sałatek.

      Cannelloni, czyli duże rurki służą do zapiekania i nadziewania farszami.

      Łazanki podawane są z kapustą, grzybami, jako dodatek do zup lub element zapiekanek.

      Świdry i pióra są pyszne z warzywami, mięsem i sosem, na ciepło lub w sałatkach.

      Nitki i krajanka to klasyczne dodatki do zup.

      Kokardki - do sałatek lub jako główne danie.

      Spaghetti - długie nitki są jadane z sosem, serem i dodatkami.

      Lasagne to makaron do zapiekania w formie płatów, do przekładania serem i farszem.