Reklama

Makaron na stół!

Czy rodzaj makaronu ma znaczenie dla potrawy?

Oczywiście, a niektóre są wręcz przypisane do pewnych dań. Jaki makaron do czego pasuje?

Duże muszle świetnie smakują faszerowane, zarówno jako przystawki, jak i danie główne.

Makaron-ryż jest używany do zup lub jako dodatek do sałatek.

Cannelloni, czyli duże rurki służą do zapiekania i nadziewania farszami.

Łazanki podawane są z kapustą, grzybami, jako dodatek do zup lub element zapiekanek.

Świdry i pióra są pyszne z warzywami, mięsem i sosem, na ciepło lub w sałatkach.

Reklama

Nitki i krajanka to klasyczne dodatki do zup.

Kokardki - do sałatek lub jako główne danie.

Spaghetti - długie nitki są jadane z sosem, serem i dodatkami.

Lasagne to makaron do zapiekania w formie płatów, do przekładania serem i farszem.

Twoje Imperium
Dowiedz się więcej na temat: makaron | gotowanie | potrawy
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy