Razowy makaron z pesto z liści rzodkiewki
Szukasz pomysłu na zdrowy obiad? Polecamy przepis na makaron z niezwykle smacznym pesto z liści rzodkiewki

Składniki
- 500 g ugotowanego makaronu razowego
- liście z 1 pęczka rzodkiewki
- 150 ml oliwy
- 100 g parmezanu
- 2 ząbki czosnku
- 300 g kolorowych pomidorków koktajlowych
- 80 g orzechów laskowych
- 150 ml wody po gotowaniu makaronu
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Do wysokiego naczynia wkładamy składniki na pesto: ząbki czosnku, liście rzodkiewki, starty parmezan, oliwę oraz orzechy laskowe. Dokładnie blendujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy ugotowany makaron i podlewamy wodą po gotowaniu makaronu. Dodajemy pesto oraz pokrojone pomidorki koktajlowe. Po 3 minutach wsypujemy starty parmezan, a następnie doprawiamy do smaku. Całość mieszamy. Makaron podajemy z parmezanem, orzechami i świeżo mielonym pieprzem. Smacznego!