Reklama

Sałatka z wołowiną i kalafiorem

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki Składniki dla 4 osób:

  • 1 łyżka posiekany koperek
  • 3 łyżki oliwa
  • 20 dag pieczona polędwica wołowa
  • sól
  • 1/2 główki kalafior
  • 3 sztuki cebula dymka
  • 1 strąk czerwona papryka
  • biały i czerwony pieprz
  • 15 dag pomidory koktajlowe
  • 1 strąk zielona papryka
  • 2 łyżki ocet winny
  • 1 strąk żółta paryka

Kalafior oczyść, a następnie umyj go, podziel na średniej wielkości różyczki i ugotuj na półtwardo w posolonej wodzie (około 12 minut). Następnie osącz i ostudź.

Dymkę umyj, osusz, pokrój w talarki. Umyj papryki, usuń z nich gniazda nasienne, a miąższ potnij na paseczki.

Pomidorki koktajlowe umyj, potnij na połówki. Przygotuj sos: ocet winny utrzyj z solą i dwoma rodzajami pieprzu. Wymieszaj go następnie z oliwą oraz posiekanym koperkiem. Odstaw na kilka minut, by składniki się "przegryzły".

Reklama

W dużej salaterce wymieszaj kalafior, pomidory, półplasterki wołowiny, dymkę oraz paprykę. Skrop obficie przygotowanym sosem i od razu podaj.

Świat kobiety
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy