Śniadanie w hotelu - tego lepiej unikaj
Śniadania w hotelach nie należą do najtańszych, mimo to cieszą się popularnością. Tym bardziej cieszymy się, gdy otrzymujemy śniadanie w hotelu gratis. Była pracownica branży hotelarskiej wyjawiła prawdę o porannych posiłkach, na które trzeba uważać.
36-letnia Brandi Augustus przepracowała w hotelach ponad 15 lat. Po tylu latach w branży hotelarskiej postanowiła nagrać film na TikToku, na którym odkrywa prawdę o kontynentalnych śniadaniach w hotelach i pracy w kuchni. Jej filmik szybko okazał się hitem, ponieważ obejrzało go ponad 1,5 miliona osób.
TikTokerka przyznała, że w kuchni w hotelu w Tennessee nie przestrzegano zasad higieny. Szefostwo kazało pracownikom używać tego samego ręcznika papierowego do czyszczenia naczyń i blatów kuchennych. Obsługa nie dbała przy przygotowywaniu śniadań hotelowych o higienę i nie nosiła rękawic. Nawet, jeżeli któryś z pracowników zgłaszał swoje obawy, był ignorowany lub zapewniany, że wszystko jest w porządku.
Brandi Augustus ostrzegła także w filmiku przed daniami z karty śniadaniowej, na które należy wyjątkowo uważać. Przyznała, że ciepłe dania, jak gofry czy naleśniki należy sobie odpuścić. W hotelu, w którym pracowała wykorzystywano stare ciasto, dopóki nie zaczęło mieć nieprzyjemnego zapachu.
Była pracownica hotelu powiedziała, że ryzykowne jest także jedzenie mięsa. Kobieta wyznała, że widziała w pracy kiełbasę, która zmieniła kolor na szary. Warto podkreślić, że w zepsutej kiełbasie powstaje jad kiełbasiany, więc jedzenie jej jest niezwykle niebezpieczne i może doprowadzić nawet do śmierci.
TikTokerka poleca śniadania przygotowywane na widoku lub śniadania hotelowe na zmówienie. W takich sytuacjach higiena musi zostać zachowana, ponieważ wszystko jest jawne.
Zobacz także:
Tego absolutnie nie jedz na śniadanie
Najbardziej obrzydliwe potrawy świata