Zapiekanka ziemniaczano-pomidorowa
Ziemniaki, pomidory, ser i przyprawy. Czy może być prościej? Danie przygotujesz z łatwością, a zachwyci cię ono smakiem

Składniki
- 1 kg ziemniaków
- 125 g boczku wędzonego w plastrach
- 850 g pomidorów różnych odmian
- pieprz
- przyprawa do pizzy
- 75 g żółtego sera
- sól
- majeranek
- olej
3-4 osób
Ziemniaki obrać, pokroić w plastry, podsmażyć na oleju przez 6-8 minut. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą do pizzy. Przełożyć na posmarowaną olejem blachę. Piec w temp 200 st. C przez 10 minut. W tym czasie boczek uprażyć na patelni bez tłuszczu, pomidory pokroić w krążki. Nałożyć na ziemniaki, doprawić solą i pieprzem, posypać startym serem i majerankiem. Zapiekać jeszcze 10 minut.