Historia smaku: Maderska poncza

Poncha, podobnie jak zapierające dech w piersiach widoki, jest wizytówką Madery
Poncha, podobnie jak zapierające dech w piersiach widoki, jest wizytówką MaderyAgnieszka Maciaszekarchiwum prywatne

Spis treści:

  1. Wyspiarska tradycja
  2. Kraina rumem płynąca
  3. Jak zrobić ponchę

Wyspiarska tradycja

Kolorowe stragany pełne różnorodnych owoców egzotycznych, takich jak marakuje, cytrusy, jabłka oraz zielone banany. Owoce ułożone są w koszach i tworzą barwną kompozycję, przyciągając uwagę bogactwem kształtów i kolorów.
Na Maderze nie tylko cytrusy cieszą się ogromnym powodzeniemAgnieszka MaciaszekArchiwum autora

Kraina rumem płynąca

Zobacz również:

    Jak zrobić ponchę

    W lewej części naczynie z kawałkami cytryny i cukrem jest miażdżone drewnianym ugniataczem przez rękę, w prawej części widoczna palma rosnąca nad skalistym wybrzeżem z turkusową wodą i roślinnością.
    Utarta z cukrem skórka z cytryny nadaje ponchy unikalny smakAgnieszka MaciaszekArchiwum autora

    Zobacz również:

    „Ewa gotuje”: Wiosenna zupa cytrynowaPolsat
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?