Nieznane oblicze kuchni włoskiej. Ten region potrafi zaskoczyć turystów

Kuchnia Południowego Tyrolu łączy wpływy alpejskie i śródziemnomorskie
Kuchnia Południowego Tyrolu łączy wpływy alpejskie i śródziemnomorskiearchiwum prywatne/ Agata Zaremba123RF/PICSEL

Zaskakujące smaki kuchni Południowego Tyrolu. Łączy to co najlepsze w kuchni alpejskiej i śródziemnomorskiej

Winnice są nieodłącznym elementem krajobrazu Południowego Tyrolu
Winnice są nieodłącznym elementem krajobrazu Południowego Tyrolu 123RF/PICSEL

Podróż do Południowego Tyrolu. Obok tych produktów regionalnych nie da się przejść obojętnie

  • Speck
  • Jabłka
  • Wina
Lokalne wina są prawdziwą dumą regionu
Lokalne wina są prawdziwą dumą regionuAgata Zarembaarchiwum prywatne

Prostota i wysoka jakość składników. Tym charakteryzują się najważniejsze przysmaki regionu

  • Strudel jabłkowy
  • Knödel
  • Chleb
Lokalni gospodarze organizują dla turystów lekcje gotowania podczas, których wspólnie możemy przygotować tradycyjne knedle
Lokalni gospodarze organizują dla turystów lekcje gotowania podczas, których wspólnie możemy przygotować tradycyjne knedle Agata Zarembaarchiwum prywatne

Kuchnia południowotyrolska - kuchnia włoska w niebanalnej odsłonie

Risotto ze szparagami, bulion z tradycyjnym knedlem oraz makaron z ragu z sarniny to tylko niektóre dania, które zachwycą nasze podniebienie w Południowym Tyrolu
Risotto ze szparagami, bulion z tradycyjnym knedlem oraz makaron z ragu z sarniny to tylko niektóre dania, które zachwycą nasze podniebienie w Południowym Tyrolu Agata Zarembaarchiwum prywatne
„Ewa gotuje”: Kurczak maślanyPolsat