Rydze duszone na maśle. Prosty przepis!
Masz ochotę na duszone rydze? Aromatyczne dary lasu można przyrządzić bardzo łatwo i smacznie. Polecamy prosty przepis na grzyby przyrządzane w ten sposób, podawane z ziemniakami. Skusisz się?
Aby cieszyć się smakiem przepysznych grzybów duszonych na maśle, oddziel kapelusze rydzów od trzonów.
Kolejnym krokiem jest dokładne umycie ich. Następnie należy odsączyć grzyby z wody na sitku.
Gdy to zrobisz, obierz cebulę i pokrój ją np. w krążki. Podsmaż na maśle do zarumienienia.
Dodaj rydze i duś razem całość aż do miękkości. Gdy grzyby zmiękną, odparuj, a następnie dodaj sól i pieprz.
Rydze duszone na maśle podawaj z ziemniakami lub kluseczkami.
Smacznego!
Oprócz przepisu na duszone rydze na maśle polecamy również:
Grzyby marynowane
Zobacz także: