Rydze duszone na maśle. Prosty przepis!
Masz ochotę na duszone rydze? Aromatyczne dary lasu można przyrządzić bardzo łatwo i smacznie. Polecamy prosty przepis na grzyby przyrządzane w ten sposób, podawane z ziemniakami. Skusisz się?

Składniki
- 900 g rydzów
- 2 cebule
- 50 g masła
- sól
- pieprz
- inne przyprawy wedle uznania
Zobacz również:
- Sezon jest krótki, więc warto się najeść do syta. Najlepsze szparagi wg Ewy Wachowicz
- Szparagi na dłużej? Sprawdzamy, czy można je mrozić i co na tym zyskasz
- Proste, pyszne i szybkie śniadania ze szparagami w roli głównej. Będziesz chciała robić je codziennie!
- Ewa Wachowicz: Sałatki bez majonezu. Sprawdzone pomysły na pyszne potrawy
Jak przygotować duszone rydze na maśle?
Aby cieszyć się smakiem przepysznych grzybów duszonych na maśle, oddziel kapelusze rydzów od trzonów.
Kolejnym krokiem jest dokładne umycie ich. Następnie należy odsączyć grzyby z wody na sitku.
Gdy to zrobisz, obierz cebulę i pokrój ją np. w krążki. Podsmaż na maśle do zarumienienia. Dodaj rydze i duś razem całość aż do miękkości. Gdy grzyby zmiękną, odparuj, a następnie dodaj sól i pieprz. Rydze duszone na maśle podawaj z ziemniakami lub kluseczkami.Smacznego! Oprócz przepisu na duszone rydze na maśle polecamy również:
Grzyby marynowane Zobacz także: