Gulasz wieprzowy z knedlikami: Polacy opanowali ten przepis do perfekcji

Aktualizacja
Gulasz z knedlikami
Gulasz z knedlikami123RF/PICSEL

O czym należy pamiętać przy obróbce mięsa?

Gulasz wieprzowy z knedlikami: Przepis, który często pojawia się w polskich domach

Składniki

na gulasz:

  • 500 g wieprzowiny bez kości,
  • 1 cebula,
  • 1 papryka czerwona,
  • pieprz, sól, słodka papryka w proszku, chili, cząber, kminek, ziele angielskie,
  • szklanka bulionu
  • szklanka czerwonego wina wytrawnego
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego

na knedliki

  • 250 g mąki krupczatki,
  • 15 g drożdży świeżych drożdzy
  • 1 jajko,
  • 150 ml mleka,
  • 1-2 bułki kajzerki,
  • sól do smaku,
  • łyżeczka cukru
"Ewa gotuje": Ciasto cytrynowe z cukiniąPolsatPolsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?