Cebularze lubelskie. Chrupiące i aromatyczne wypieki prosto ze wschodu

Dagmara Kotyra

Dagmara Kotyra

Cebularze wywodzą się z kuchni żydowskiej
Cebularze wywodzą się z kuchni żydowskiejWojciech Koziol Agencja FORUM

Chluba regionu, czyli cebularze lubelskie

Babcia za każdym razem przywoziła z miasta cebularze, czasami nawet jeszcze ciepłe
Grzegorz
Lublin na liście miast odznaczających się największą populacją znajduje się na dziewiątym miejscu
Lublin na liście miast odznaczających się największą populacją znajduje się na dziewiątym miejscuLUKASZ SOLSKI/East NewsEast News

Regionalne Muzeum Cebularza

Smak, który docenił Kazimierz Wielki

Esterka, wnuczka żydowskiego kupca, miała wypiekać pierwsze cebularze dla króla Kazimierza Wielkiego
Cebularz to pszenny placek z cebulowym farszem
Cebularz to pszenny placek z cebulowym farszemARKADIUSZ ZIOLEK/East NewsEast News

Jak powstają cebularze lubelskie?

„Ewa gotuje”: Wątróbka cielęca z rusztuPolsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?