Przejdź na stronę główną INTERIA.PLPrzejdź do strony głównej serwisu Styl
  1. Trendy
  2. Społeczeństwo
  3. Ludzie
  4. Herstorie
  5. Architektura
  6. Podróże
  7. Podcasty
    1. Zamieszkanie
    2. No to Piątek
    3. Kobiety telewizji
    4. O! Mamo
  8. Zwierzęta
  9. Kultura
  10. Kuchnia
  11. Raporty specjalne
    1. Trendy
    2. Społeczeństwo
    3. Ludzie
    4. Herstorie
    5. Architektura
    6. Podróże
    7. Podcasty
    8. Zamieszkanie
    9. No to Piątek
    10. Kobiety telewizji
    11. O! Mamo
    12. Zwierzęta
    13. Kultura
    14. Kuchnia
    15. Raporty specjalne
  1. Interia
  2. styl
  3. Kuchnia

Kuchnia


Bogracz to rodzaj kociołka, który służy do przyrządzania potraw nad ogniskiem. Często mianem bogracz nazywa się również zupę gulaszową, która jest w nim przygotowywana
Kuchnia

Gulasz węgierski – bogracz

Soczysty, pełen aromatu schab w mlecznej marynacies
Kuchnia

Schab w marynacie mlecznej

Biszkoptowa rolada z puszystym kremem kokosowym
Kuchnia

Rolada biszkoptowa z kremem

Danie idealne na uroczysty, niedzielny obiad
Kuchnia

Karkówka na dziko – w brusznicowej glazurze

Klasyczne, włoskie tiramisu
Kuchnia

Klasyczne tiramisu

Nie przepadacie za słodkimi ciastami? Zatem wybierzcie te wytrawne
Kuchnia

Babeczki z warzywami



Warkocz z pesto
Kuchnia

Warkocz z pesto

Parówki w cieście sprawdzą się idealnie, jeśli szukasz pomysłu na szybką, słoną przekąskę imprezową
Kuchnia

Parówki w cieście

Renee Zellweger zachwyca nową sylwetką
Ludzie

Renee Zellweger zachwyca nową sylwetką

Lekkie śniadanie- naleśniki z łososiem wędzonym
Kuchnia

Lekkie naleśniki z łososiem wędzonym

Kruche magdalenki z wiórkami kokosowymi
Kuchnia

Magdalenki z kokosową nutą

Biszkopt możesz nasączyć dowolnym ponczem – byle jasnym, bo ciemny (np. przygotowany na bazie herbaty) brzydko zafarbuje jasne ciasto. Dodanie 1 łyżki alkoholu podkręci smak
Kuchnia

Biszkopt z galaretką

Do tacos podaj sosy: salsę z pomidorów posiekanych z chili oraz guacamole (awokado roztarte z solą i sokiem z limonki).
Kuchnia

Tacos na ostro z soczewicą

Buchty z owocami- słodkie bułeczki z kuchni ukraińskiej
Kuchnia

Drożdżowe buchty z owocami

Aromatyczna zupa soljanka z wędzonką i cytryną
Kuchnia

Soljanka z cytryną

Co jadają nasi wschodni sąsiedzi? Tak jak my, uwielbiają różnego rodzaju pierogi. Na ich stołach często gości zupa soljanka, kotlety i placki
Kuchnia

Pielmieni

Jeśli nie tolerujesz glutenu, przygotuj naleśniki z mąki ryżowej, gryczanej i ziemniaczanej – każdej po pół szklanki
Kuchnia

Naleśniki z konfiturą

Jeśli do babeczek dodasz świeży brokuł, podziel go na różyczki, obgotuj 2 min w osolonej wodzie i przelej zimną, a zachowa zielony kolor.
Kuchnia

Kruche babeczki z brokułami

Nawet fani schabowego pokochają to danie, choć nie ma w nim ani grama mięsa.
Kuchnia

Placek z polenty ze szpinakiem i rukolą

Z braku pasty tahini można ją zrobić samemu: wystarczy zmiksować 2-3 łyżki uprażonego sezamu z 1 łyżeczką oliwy.
Kuchnia

Hummus z zielonego groszku

Część mąki pszennej warto zastąpić ziemniaczaną. Ciasto będzie delikatniejsze w smaku, choć może się kruszyć. Do jasnej masy dodaj skórkę otartą z cytryny lub pomarańczy.
Kuchnia

Ciasto zebra

Kremowy sernik
Kuchnia

Kremowy sernik

Użyj ciemnych moreli suszonych na słońcu – są zdrowsze
Kuchnia

Pieczeń z owocową nutą

Sycąca zapiekanka z brukselką i kurczakiem sprawdzi się idealnie na niedzielny obiad
Kuchnia

Zapiekanka z kurczakiem i warzywami

Zupę możesz podać z kleksem kwaśnej śmietany
Kuchnia

Zupa warzywna

Ekspresowy deser
Kuchnia

Ekspresowy deser

Smakowity aromat cynamonu i jabłek wypełni cały dom
Kuchnia

Tarta pachnąca cynamonem

Zamiast bulionu w kostce użyj wywaru domowego ugotowanego na mostku wołowym – danie będzie lepsze.
Kuchnia

Wołowina w czerwonym winie

Plastry wołowiny wspaniale smakują też na samej sałacie, posypane serem gorgonzola i uprażonymi pestkami słonecznika.
Kuchnia

Sałatka z polędwicą

Brukselka da się lubić!
Kuchnia

Sałatka z brukselką i boczkiem

Ten deser zachwyci każdego gościa!
Kuchnia

Strucla z jabłkami i orzechami

Pyszne śniadanie w niecałe 10 minut
Kuchnia

Pyszne śniadanie w niecałe 10 minut

Domowy fast-food? Dlaczego nie!
Kuchnia

Shoarma w picie

Przed podaniem sernik możesz oprószyć cukrem pudrem
Kuchnia

Łaciaty seromak

Dla wzbogacenia smaku możesz do składników na hummus dodać upieczony w łupince czosnek lub posiekaną papryczkę chili.
Kuchnia

Domowy hummus

Tabbouleh- prawdziwa bomba witamin
Kuchnia

Sałatka tabbouleh

Połączenie czekolady i aksamitnego sernika- czy może być coś lepszego?
Kuchnia

Sernik w cieście czekoladowym

Rosół idealny
Kuchnia

Rosół idealny

  • Poprzednia
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 100
  • Następna



Napisz do nas
Newsroom
RSS
W komórce
Reklama
Redakcja
Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu oraz Polityki prywatności. Ustawienia preferencji. Copyright by INTERIA.PL 1999-2025. Wszystkie prawa zastrzeżone.