Przejdź na stronę główną INTERIA.PLPrzejdź do strony głównej serwisu Styl
  1. Trendy
  2. Społeczeństwo
  3. Ludzie
  4. Herstorie
  5. Architektura
  6. Podróże
  7. Podcasty
  8. Zamieszkanie
  9. O! Mamo
  10. Zwierzęta
  11. Kultura
  12. Kuchnia
  13. Raporty specjalne
  14. Trendy
  15. Społeczeństwo
  16. Ludzie
  17. Herstorie
  18. Architektura
  19. Podróże
  20. Podcasty
  21. Zamieszkanie
  22. O! Mamo
  23. Zwierzęta
  24. Kultura
  25. Kuchnia
  26. Raporty specjalne
  1. Interia
  2. styl
  3. Kuchnia

Kuchnia


Rosół od wieków gości na polskich stołach
Kuchnia

Rosół według staropolskiego przepisu

Aby odsączyć olej, ułóż sardynki na ręczniku papierowym
Kuchnia

Chrupiące sardynki

Świetnie nada się na obiad
Kuchnia

Pieczone filety po portugalsku

To świetna propozycja na walentynki
Kuchnia

Muffinki cappuccino

Te ciasteczka są mocno czekoladowe
Kuchnia

Domowe makaroniki z kremem

To dobry deser dla dzieci
Kuchnia

Kruche tartaletki z owocami



Pulpety możesz podawać z makaronem spagetti
Kuchnia

Pulpety w sosie pomidorowym

Rybę możesz podawać z pieczonymi ziemniakami
Kuchnia

Pieczona dorada z masłem i rozmarynem

Ten deser jest smaczny i pięknie wygląda
Kuchnia

Pieczone gruszki na cieście

Zapach tego ciasta rozniesie się w całym domu
Kuchnia

Ciasto marchewkowe

Sałatka ze śledzia
Kuchnia

Sałatka ze śledzia

Masz kuchenkę elektryczną? Przed gotowaniem pokrój bulwy na ćwiartki
Kuchnia

Jak uzyskać perfekcyjny smak ziemniaków?

Bogracz to rodzaj kociołka, który służy do przyrządzania potraw nad ogniskiem. Często mianem bogracz nazywa się również zupę gulaszową, która jest w nim przygotowywana
Kuchnia

Gulasz węgierski – bogracz

Soczysty, pełen aromatu schab w mlecznej marynacies
Kuchnia

Schab w marynacie mlecznej

Biszkoptowa rolada z puszystym kremem kokosowym
Kuchnia

Rolada biszkoptowa z kremem

Danie idealne na uroczysty, niedzielny obiad
Kuchnia

Karkówka na dziko – w brusznicowej glazurze

Klasyczne, włoskie tiramisu
Kuchnia

Klasyczne tiramisu

Nie przepadacie za słodkimi ciastami? Zatem wybierzcie te wytrawne
Kuchnia

Babeczki z warzywami

Warkocz z pesto
Kuchnia

Warkocz z pesto

Parówki w cieście sprawdzą się idealnie, jeśli szukasz pomysłu na szybką, słoną przekąskę imprezową
Kuchnia

Parówki w cieście

Renee Zellweger zachwyca nową sylwetką
Ludzie

Renee Zellweger zachwyca nową sylwetką

Lekkie śniadanie- naleśniki z łososiem wędzonym
Kuchnia

Lekkie naleśniki z łososiem wędzonym

Kruche magdalenki z wiórkami kokosowymi
Kuchnia

Magdalenki z kokosową nutą

Biszkopt możesz nasączyć dowolnym ponczem – byle jasnym, bo ciemny (np. przygotowany na bazie herbaty) brzydko zafarbuje jasne ciasto. Dodanie 1 łyżki alkoholu podkręci smak
Kuchnia

Biszkopt z galaretką

Do tacos podaj sosy: salsę z pomidorów posiekanych z chili oraz guacamole (awokado roztarte z solą i sokiem z limonki).
Kuchnia

Tacos na ostro z soczewicą

Buchty z owocami- słodkie bułeczki z kuchni ukraińskiej
Kuchnia

Drożdżowe buchty z owocami

Aromatyczna zupa soljanka z wędzonką i cytryną
Kuchnia

Soljanka z cytryną

Co jadają nasi wschodni sąsiedzi? Tak jak my, uwielbiają różnego rodzaju pierogi. Na ich stołach często gości zupa soljanka, kotlety i placki
Kuchnia

Pielmieni

Jeśli nie tolerujesz glutenu, przygotuj naleśniki z mąki ryżowej, gryczanej i ziemniaczanej – każdej po pół szklanki
Kuchnia

Naleśniki z konfiturą

Jeśli do babeczek dodasz świeży brokuł, podziel go na różyczki, obgotuj 2 min w osolonej wodzie i przelej zimną, a zachowa zielony kolor.
Kuchnia

Kruche babeczki z brokułami

Nawet fani schabowego pokochają to danie, choć nie ma w nim ani grama mięsa.
Kuchnia

Placek z polenty ze szpinakiem i rukolą

Z braku pasty tahini można ją zrobić samemu: wystarczy zmiksować 2-3 łyżki uprażonego sezamu z 1 łyżeczką oliwy.
Kuchnia

Hummus z zielonego groszku

Część mąki pszennej warto zastąpić ziemniaczaną. Ciasto będzie delikatniejsze w smaku, choć może się kruszyć. Do jasnej masy dodaj skórkę otartą z cytryny lub pomarańczy.
Kuchnia

Ciasto zebra

Kremowy sernik
Kuchnia

Kremowy sernik

Użyj ciemnych moreli suszonych na słońcu – są zdrowsze
Kuchnia

Pieczeń z owocową nutą

Sycąca zapiekanka z brukselką i kurczakiem sprawdzi się idealnie na niedzielny obiad
Kuchnia

Zapiekanka z kurczakiem i warzywami

Zupę możesz podać z kleksem kwaśnej śmietany
Kuchnia

Zupa warzywna

Ekspresowy deser
Kuchnia

Ekspresowy deser

  • Poprzednia
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 100
  • Następna



Napisz do nas
Newsroom
RSS
W komórce
Reklama
Redakcja
Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu oraz Polityki prywatności. Ustawienia preferencji. Copyright by INTERIA.PL 1999-2025. Wszystkie prawa zastrzeżone.