Przejdź na stronę główną INTERIA.PLPrzejdź do strony głównej serwisu Styl
  1. Trendy
  2. Społeczeństwo
  3. Ludzie
  4. Herstorie
  5. Architektura
  6. Podróże
  7. Podcasty
  8. Zamieszkanie
  9. O! Mamo
  10. Zwierzęta
  11. Kultura
  12. Kuchnia
  13. Raporty specjalne
  14. Trendy
  15. Społeczeństwo
  16. Ludzie
  17. Herstorie
  18. Architektura
  19. Podróże
  20. Podcasty
  21. Zamieszkanie
  22. O! Mamo
  23. Zwierzęta
  24. Kultura
  25. Kuchnia
  26. Raporty specjalne
  1. Interia
  2. styl
  3. Kuchnia

Kuchnia


Co to jest tepache? To fermentowany napój alkoholowo-orzeźwiający z ananasów, popularny w Meksyku. W smaku przypomina cydr
Kuchnia

Ananasowe Tepache

Tych produktów nie można mrozić
Kuchnia

Tych produktów nie można mrozić

Mielone na sześć sposobów. Który jest najlepszy?
Kuchnia

Mielone na sześć sposobów. Który jest najlepszy?

Sześć sposobów na dobre mrożenie
Kuchnia

Sześć sposobów na dobre mrożenie

Kwas chlebowy poprawia przemianę materii i ułatwia trawienie. Jest naturalnym probiotykiem. Wzmacnia układ krążenia i poprawia krążenie. Na dodatek to źródło witamin z grupy B, witaminy C i E, a także cynku i selenu.
Kuchnia

Kwas chlebowy

Zakwas buraczany oczyszcza i wzmacnia krew
Kuchnia

Zakwas buraczany



Napój świetnie nawadnia organizm i uzupełnia niedobór elektrolitów. Będzie zdrowszy, jeśli syrop cukrowy zastąpisz miodem
Kuchnia

Lemoniada arbuzowa

Ogórki nie muszą być zawsze przygotowywane w taki sam sposób.
Kuchnia

Ogórki słodko - kwaśne

Takie pesto wytrzyma tydzień w lodówce, ale można jest zamrozić – najlepiej w małych porcjach po 100 ml.
Kuchnia

Pikantne pesto pietruszkowe

Leczo to idealne danie na lato. Można przygotowywać je w różnych odsłonach
Kuchnia

Prawdziwe węgierskie leczo

Przepyszna zupa krem z ziemniakami
Kuchnia

Krem z ziemniakami

Jeżeli nie lubisz, któregoś ze składników możesz przygotować swoją własną wersję bruschetty
Kuchnia

Bruschetta z pesto i rukolą

Pięknie wypieczony stek na talerzu wraz z dodatkami. Brakuje jeszcze tylko pysznego sosu
Kuchnia

Stek po irlandzku w kawowej marynacie

Modele w lecie świetnie sprawdzą się jako dodatek do ciast
Kuchnia

Morele w biszkoptowym cieście orzechowym

Brzoskwinie idealnie podbiją smak szynki wolno-dojrzewającej
Kuchnia

Sałatka z grillowanych pomidorów i brzoskwiń

Grill ze znajomymi to idealna okazja, by przygotować takie szaszłyki
Kuchnia

Szaszłyki z kiełbasek, cukinii i pieczarek

Bób to uniwersalny i zdrowy dodatek
Kuchnia

Makaron z bobem

Taka sałatka to świetny pomysł na zdrowy, pełnowartościowy obiad
Kuchnia

Zupełnie nowa sałatka z tuńczykiem

Taki deser bardzo szybko rozpływa się w ustach
Kuchnia

Ciasto kruche z owocami

Puszysty sernik będzie pyszny też z innymi dodatkami
Kuchnia

Puszysty sernik

Wygląda wspaniale. Aż trudno sobie wyobrazić, że smakuje jeszcze lepiej
Kuchnia

Kurczak z bobemi i ziołami

Bób sprawdzi się jako dodatek także w przypadku pierogów
Kuchnia

Pierogi wegetariańskie

Warto poświęcić czas, by później delektować się smakiem własnoręcznie przygotowanego deseru. Na zdjęciu wariant smakowy z innym kremem
Kuchnia

Rolada z kremem

Wyglądają obłędnie! To nie babeczki, a pyszne miniserniczki
Kuchnia

Kuszące miniserniki

Bób to naturalne źródło lewodopy, substancji, która w organizmie przekształca się w dopaminę. To jej niedobór stwierdza się u chorych na chorobę Parkinsona
Kuchnia

Sałatka z bobem na chorobę Parkinsona

Przygotowanie pysznej zupy nie musi być wcale czasochłonne
Kuchnia

Barszcz oszczędny

Jak widać, dodatki mogą odmienić oblicze każdego dania
Kuchnia

Chłodnik ogórkowy

Taki deser nie tylko jest przepyszny, ale i pięknie prezentuje się na talerzu
Kuchnia

Kolorowe kremowe tarteletki

Wartość odżywcza porcji to 440 kcal
Kuchnia

Gulasz z cielęciny z rzepą

Dodatki można modyfikować wedle smaku
Kuchnia

Francuska tarta

Jeśli do ciasta używasz tylko kwaśnych owoców (np. agrest czy rabarbar) dodaj więcej cukru. Jeśli słodkie (truskawki, maliny), mniej. Owoce z pestkami, np. czereśnie, śliwki wydryluj
Kuchnia

Placek z kruszonką

Pieczony kurczak z brzoskwiniami to klasyka w nowym wydaniu
Kuchnia

Pieczony kurczak z brzoskwiniami

Muffiny na słono można wzbogacić oliwkami, posiekaną zieloną papryką, wędliną lub kostkami żółtego sera
Kuchnia

Muffinki z ziołami i orzechami

Ciekawa alternatywa dla tradycyjnych placków ziemniaczanych
Kuchnia

Irlandzkie placki ziemniaczane z natką i szczypiorkiem

Jedna porcja dania ma około 310 kcal
Kuchnia

Malezyjskie curry z ciecierzycy z garam masalą

Cytryna nadaje puddingowi wyrazistego smaku
Kuchnia

Kubański pudding ryżowy ze skórką cytryny

Podczas kiszenia i przechowywania kapusta cały czas musi być pokryta sokiem – inaczej pleśnieje. W razie potrzeby uzupełnij go solanką (1 łyżka soli na 1 litr przegotowanej, zimnej wody)
Kuchnia

Kapusta z marchwią

Dla ładnego koloru i dla wzbogacenia smaku warto dołożyć do mieszanki pokrojoną w paski czerwoną paprykę lub małego buraczka.
Kuchnia

Mieszanka warzywna

  • Poprzednia
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 100
  • Następna



Napisz do nas
Newsroom
RSS
W komórce
Reklama
Redakcja
Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu oraz Polityki prywatności. Ustawienia preferencji. Copyright by INTERIA.PL 1999-2025. Wszystkie prawa zastrzeżone.