Przejdź na stronę główną INTERIA.PLPrzejdź do strony głównej serwisu Styl
  1. Trendy
  2. Społeczeństwo
  3. Ludzie
  4. Herstorie
  5. Architektura
  6. Podróże
  7. Podcasty
    1. Zamieszkanie
    2. No to Piątek
    3. Kobiety telewizji
    4. O! Mamo
  8. Zwierzęta
  9. Kultura
  10. Kuchnia
  11. Raporty specjalne
    1. Trendy
    2. Społeczeństwo
    3. Ludzie
    4. Herstorie
    5. Architektura
    6. Podróże
    7. Podcasty
    8. Zamieszkanie
    9. No to Piątek
    10. Kobiety telewizji
    11. O! Mamo
    12. Zwierzęta
    13. Kultura
    14. Kuchnia
    15. Raporty specjalne
  1. Interia
  2. styl
  3. Kuchnia

Kuchnia


Daktyle zawierają wiele potasu
Kuchnia

Ciastka z masą daktylową

Przygotowując falafele, bardzo ważne jest, aby składniki zmielić w maszynce, a nie w blenderze.
Kuchnia

Egipskie falafele z ciecierzycy z ziołami

Pippa Middleton w kobiecym wydaniu
Ludzie

Pippa Middleton w kobiecym wydaniu

Sernik możesz także udekorować owocami i startą czekoladą
Kuchnia

Sernik marmurkowy

Bezy możesz podawać także z innymi owocami
Kuchnia

Bezy z sorbetem malinowym

Deser wyjmij z zamrażarki na ok. 10 minut przed podaniem
Kuchnia

Mrożony krem (parafait)



Do sorbetu dodaj 1 łyżkę  alkoholu – będzie mniej zmrożony i łatwiej zrobisz z niego kulki
Kuchnia

Orzeźwiający sorbet ananasowy

Do faszerowania możesz wybrać swój ulubiony ryż
Kuchnia

Mięsiste pomidory faszerowane jak gołąbki

Możesz dodać mniej przypraw, aby danie nie było zbyt pikantne
Kuchnia

Bakłażan na pikantnie z kaszą bulgur i mięsem

Farsz podawaj w wydrążonej cukinii
Kuchnia

Cukinia z jagnięciną i kuskusem

Dodaj do ciasta ulubione owoce sezonowe
Kuchnia

Ciasto drożdżowe z sezonowymi owocami i maślaną kruszonką

Ciasto świetnie się sprawdzi jako deser podawany z kawą lub herbatą
Kuchnia

Ciasto ze śliwkami pod pudrowym puchem

Istnieje również lotaryńska wersja tego przysmaku
Kuchnia

Quiche - czyli francuski przysmak

Rabarbar jest źródłem cennych witamin
Kuchnia

Nocny rabarbarowiec

Jagody możesz zamienić innymi owocami sezonowymi
Kuchnia

Kruchy placek z masą serową

Górę tortu możesz posypać także skruszoną czekoladą
Kuchnia

Ciasto kokosowe na herbatnikach

Torcik możesz podawać z jagodami lub innymi owocami
Kuchnia

Torcik biszkoptowy z owocami

Fasolkę w boczku możesz podawać z warzywami
Kuchnia

Fasolka z plasterkami boczku

Wątróbka pomaga w walce z anemią
Kuchnia

Fasolka z duszoną wątróbką

Mięso z indyka jest źródłem magnezu, żelaza oraz cynku
Kuchnia

Gulasz z indyka z fasolką

Fasolka szparagowa jest dobra dla cukrzyków
Kuchnia

Pilaw z grzybami i fasolką

Kremowa zupa z fasoli zawiera dużo błonnika
Kuchnia

Fasolowa zupa krem z grzankami

Ten przepis przypadnie do gustu wegetarianom
Kuchnia

Hreczniaki: Kotleciki z kaszy i twarogu

Szpinak zawiera sporo żelaza
Kuchnia

Kluski ze szpinakiem

Sernik to jedno z popularniejszych ciast
Kuchnia

Puszysty sernik z wiśniami

Wiśnie i kokos to świetne połączenie
Kuchnia

Kokosowe ciasto biszkoptowe

Wierzch możesz ozdobić polewą z gorzkiej czekolady
Kuchnia

Pudding z kaszy manny z płatkami migdałów

Barszcz z ogórka jest dobry dla osób, które dbają o linię
Kuchnia

Grecki barszcz z ogórka

Tradycyjnie gazpacho podawane jest na zimno
Kuchnia

Hiszpańskie gazpacho z dodatkami

Jabłka wspomagają trawienie
Kuchnia

Francuska zupa jabłkowa

Włoskie pierożki tortellini są łatwe w przygotowaniu
Kuchnia

Garnek z kurczakiem i tortellini

Curry najlepiej smakuje z ugotowanym na sypko ryżem basmati
Kuchnia

Kurczak curry z ciecierzycą i mango

Dołożenie do ciasta dwóch łyżek mąki ziemniaczanej i dwóch łyżek śmietany poprawi jego kruchość
Kuchnia

Sernik z brzoskwiniami

Zamiast amarantusa można zastosować: dmuchany ryż, komosę ryżową, płatki zbożowe czy kukurydziane
Kuchnia

Kurczak na chrupiąco z kuskusem

Do tego dania równie dobre będą tortellini ze szpinakiem jak i z grzybami
Kuchnia

Grillowane tosty z cukinią

Roladki można nadziać oliwkami i serem pleśniowym
Kuchnia

Latem nie ma jak kurczak

Ważne, aby mięso było dobrze doprawione
Kuchnia

Smaki Chorwacji: Cevapcici, czyli pikantne kotleciki

Orzechy dostarczają białka, błonnika i wiele witamin
Kuchnia

Orzechowy jabłecznik na kruchym spodzie

  • Poprzednia
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 100
  • Następna



Napisz do nas
Newsroom
RSS
W komórce
Reklama
Redakcja
Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu oraz Polityki prywatności. Ustawienia preferencji. Copyright by INTERIA.PL 1999-2025. Wszystkie prawa zastrzeżone.