Przejdź na stronę główną INTERIA.PLPrzejdź do strony głównej serwisu Styl
  1. Trendy
  2. Społeczeństwo
  3. Ludzie
  4. Herstorie
  5. Architektura
  6. Podróże
  7. Podcasty
  8. Zamieszkanie
  9. O! Mamo
  10. Zwierzęta
  11. Kultura
  12. Kuchnia
  13. Raporty specjalne
  14. Trendy
  15. Społeczeństwo
  16. Ludzie
  17. Herstorie
  18. Architektura
  19. Podróże
  20. Podcasty
  21. Zamieszkanie
  22. O! Mamo
  23. Zwierzęta
  24. Kultura
  25. Kuchnia
  26. Raporty specjalne
  1. Interia
  2. styl
  3. Kuchnia

Kuchnia


 Do ciasta możesz dodać 3-4 łyżki posiekanych orzechów, np. włoskich
Kuchnia

Murzynek z kremem czekoladowym

Tradycyjne danie gruzińskie przygotujesz w niecałą godzinę
Kuchnia

Lobio - gulasz z fasoli

Podawaj z kromką pełnoziarnistego chleba lub z ziemniakami w mundurkach
Kuchnia

Śledź na różowo– z pieczonymi burakami

Chaczapuri przygotujesz w niecałą godzinę
Kuchnia

Bułeczki chaczapuri

Czekoladowa tarta bez pieczenia- przygotujesz ją w zaledwie pół godziny
Kuchnia

Tarta czekoladowa bez pieczenia

 Do masy, zamiast miodu możesz dodać syrop klonowy
Kuchnia

Krem czekoladowo-orzechowy



Możesz użyć też mięsa wieprzowego (łopatka, szynka, karczek)
Kuchnia

Gęsta zupa charczo

Gruzini bardzo często używają do potraw orzechów włoskich utartych na miękką masę- znajdziemy je w sosach, farszach, zupach, a nawet w klasycznych sałatkach z pomidorem, ogórkiem i zieleniną
Kuchnia

Roladki z bakłażanem

Gruzińskie pierożki z baraniną, kolendrą i cebulą
Kuchnia

Pierożki chinkali

Do pączków idealna jest konfitura z dzikiej róży
Kuchnia

Pączki z konfiturą

Pyszny obiad dla całej rodziny- tyrolskie knedle w kilka chwil
Kuchnia

Tyrolskie knedle ze szpinakiem i serem

Możesz podawać z grzankami lub odrobiną śmietany
Kuchnia

Krem z pieczonych pomidorów

Pyszne ciasto bez pieczenia w zaledwie godzinę
Kuchnia

Torcik Rafaello

Pampuchy drożdżowe na parze
Kuchnia

Pampuchy

Kopytka w sosie- tradycyjny obiad uwielbiany przez wszystkich
Kuchnia

Kopytka w sosie pieczarkowym

Niedroga, łatwa w przygotowaniu i pyszna - domowa zupa jarzynowa
Kuchnia

Zupa jarzynowa z mięsem

Pełna aromatu i smaku zupa cebulowa z serem i grzankami
Kuchnia

Cebulowa z grzankami

Zupę możesz podać z listkiem mięty i plamą serka ricotta
Kuchnia

Krem z selera naciowego i brokułów

Pączki można polukrować albo obtoczyć w cukrze pudrze wymieszanym z cukrem waniliowym
Kuchnia

Pączki mini

Żeby przy wbijaniu jajek do muffinów nie uszkodzić żółtek, można jajka wbić najpierw do miseczki, a potem ostrożnie zsunąć je do foremki
Kuchnia

Muffiny z bekonem

Oponki z jabłkami i cynamonem to wspaniały pomysł na osłodzenie sobie ostatnich chwil karnawału
Kuchnia

Oponki z jabłkami i cynamonem

Jeśli faszerowanych jajek nie zamierzasz podawać od razu, farsz przechowaj osobno- inaczej zafarbuje białka
Kuchnia

Jajka faszerowane guacamole

 Do curry podaj ugotowany ryż albo arabski chlebek pita. Możesz też upiec cienkie placki z rozwałkowanego cienko gotowego ciasta na pizzę i polać je roztopionym masłem
Kuchnia

Curry z omletem

Wyjątkowe, pożywne i pyszne śniadanie z zapiekanym jajkiem
Kuchnia

Jajka zapiekane z pieczarkami i szpinakiem

Gdy podpieczesz ciasto, masa szpinakowa nie przesiąknie przez nie. By było równe, przykryj je papierem i obciąż suchą fasolą.
Kuchnia

Tarta szpinakowa z serem feta

Tłusty czwartek to nie tylko pączki, wypróbuj przepis na domowe faworki
Kuchnia

Faworki z cukrem pudrem

Aromatyczna zupa z dodatkiem imbiru na chłodne dni to przepis na smaczną poprawę odporności
Kuchnia

Zupa dyniowa z imbirem i grzankami

Naleśniki z sosem imbirowym i dynią w połączeniu z kawą to przepis na wspaniały poranek
Kuchnia

Naleśniki z sosem imbirowym

Tani przepis na zdrowy i smaczny obiad
Kuchnia

Dorsz na parze

Efektowny, soczysty, uroczysty pomysł na niedzielny obiad
Kuchnia

Kaczka z imbirem w pomarańczach

Pieczona marchewka z dodatkiem imbiru , który doda twoim potrawom pikanterii i wspaniałego aromatu
Kuchnia

Pieczona marchewka

Krewetki tygrysie z pikantną nutą
Kuchnia

Krewetki z sosem chilli

Tatar z łososia z awokado
Kuchnia

Tatar z łososia

Zapiekanki są proste i szybkie w przygotowaniu a na dodatek pożywne i rozgrzewającez
Kuchnia

Zapiekanka ziemniaczano-brokułowa

Pyszne cannelloni w zaledwie pół godziny
Kuchnia

Cannelloni z mięsem mielonym

Gulasz po burgundzku – z pieczarkami i szalotką
Kuchnia

Gulasz po burgundzku

Churros to tradycyjny deser hiszpański, smażony na głębokim tłuszczu, często podawany z płynną czekoladą
Kuchnia

Churrosy

Węgierski bogracz z paprykową nutą
Kuchnia

Węgierski bogracz

  • Poprzednia
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 100
  • Następna



Napisz do nas
Newsroom
RSS
W komórce
Reklama
Redakcja
Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu oraz Polityki prywatności. Ustawienia preferencji. Copyright by INTERIA.PL 1999-2025. Wszystkie prawa zastrzeżone.