Przejdź na stronę główną INTERIA.PLPrzejdź do strony głównej serwisu Styl
  1. Trendy
  2. Społeczeństwo
  3. Ludzie
  4. Herstorie
  5. Architektura
  6. Podróże
  7. Podcasty
    1. Zamieszkanie
    2. No to Piątek
    3. Kobiety telewizji
    4. O! Mamo
  8. Zwierzęta
  9. Kultura
  10. Kuchnia
  11. Raporty specjalne
    1. Trendy
    2. Społeczeństwo
    3. Ludzie
    4. Herstorie
    5. Architektura
    6. Podróże
    7. Podcasty
    8. Zamieszkanie
    9. No to Piątek
    10. Kobiety telewizji
    11. O! Mamo
    12. Zwierzęta
    13. Kultura
    14. Kuchnia
    15. Raporty specjalne
  1. Interia
  2. styl
  3. Kuchnia

Kuchnia


Pierożki empanadas z tuńczykiem
Kuchnia

Pierożki z tuńczykiem

Zamiast odcinać ogonki, pokrój całe grzyby w paski. Zachowają kształt, równo się też usmażą
Kuchnia

Świąteczny kapelusz

Rybny krupnik
Kuchnia

Krupnik rybny

Kurczak faszerowany
Kuchnia

Kurczak faszerowany owocowym suszem

Sakiewki z kurkami
Kuchnia

Sakiewki z kurkami

Łosoś w galarecie
Kuchnia

Łosoś w galarecie



Kulebiak kapuściany
Kuchnia

Kulebiak kapuściany

 Ciasto możesz upiec 2 dni wcześniej i przechowywać je zawinięte w folię aluminiową. Kilka godzin przed podaniem polej je syropem.
Kuchnia

Ciasto piernikowe

Pieczeń świąteczna z pomarańczami
Kuchnia

Pieczona gęsina z pomarańczą

Aby piernik miał pięknie błyszczącą skórkę, 10 minut przed końcem pieczenia posmaruj jego wierzch letnim osłodzonym mlekiem
Kuchnia

Sposoby na świąteczny piernik

Te pierożki świetnie sprawdzą się jako sylwestrowa przekąska
Kuchnia

Pierogi z warzywami

Wytrawne muffiny z kurkami
Kuchnia

Kurki pod ciastem francuskim

Polędwiczki w sosie wiśniowym
Kuchnia

Polędwiczki z wiśniami

Gęsina jest najbardziej kalorycznym drobiem, ale ma korzystny skład tłuszczów
Kuchnia

Indyk, gęś czy kaczka?

Udka z kurczaka w sosie miodowym
Kuchnia

Miodowe udka z kurczaka

Wigilijne pierogi
Kuchnia

Pierogi z kapustą i grzybami

Karp faszerowany grzybami
Kuchnia

Karp faszerowany

Kotlety z buraka są wskazane dla osób borykających się z niedoborem żelaza
Kuchnia

Kotlety z buraka

Sernik z masą makową
Kuchnia

Sernik z masą makową

Sałatka ze śledziem
Kuchnia

Sałatka ze śledziem

Gołąbki wigilijne
Kuchnia

Gołąbki z Kresów

Pierogi piernikowe z żurawiną
Kuchnia

Pierogi piernikowe

Zapomniane potrawy wigilijne
Kuchnia

Zapomniane potrawy wigilijne

Olga Tokarczuk. Cytaty noblistki, które należy znać
Ludzie

Olga Tokarczuk. Cytaty noblistki, które należy znać

Fot archiwum Fundacji Anny Dymnej „Mimo wszystko”/Magdalena Woch
Kuchnia

Te pierniki smakują najlepiej. Są prosto z serca

2 łyżeczki kminku wymieszaj z 4 łyżkami miodu
Kuchnia

Jak świętować, żeby potem nie żałować

Działanie melisy jest silne, więc po wypiciu zrobionej z niej herbatki nie siadaj za kierownicą
Kuchnia

Przed świętami raźniej z ziołami!

Gomasio nada ciekawy smak potrawom. Ma też działanie lecznicze, m.in. obniża cholesterol i chroni przed miażdżycą
Kuchnia

Gomasio zamiast soli

Można upiec go samemu
Kuchnia

Jak upiec opłatek na święta?

Jeśli wieczerza wigilijna ma mieć charakter religijny, powinniśmy dzielić się opłatkiem poświęconym
Kuchnia

Bez opłatka nie ma świąt

Roladę możesz podać w zielonym cieście. Szpinak zblanszuj, zmiksuj z ubitymi jajkami i upiecz. Potem postępuj jak w przepisie.
Kuchnia

Świąteczna rolada ze szpinakiem i łososiem

Warto ułatwić sobie pracę przy pieczeniu świątecznych ciast. Kilka dni przed Wigilią możesz przygotować mieszankę przypraw i przechować ją w szczelnie zamkniętym słoiku.
Kuchnia

Keks królewski

Bigos dojrzewa z czasem, powinno się więc ugotować go na 2 dni przed podaniem i przez następne dni co dzień go odgrzewać (zagotować) – a potem trzymać w chłodzie.
Kuchnia

Bigos w chlebie

Pasztet z królika
Kuchnia

Świąteczny pasztet

Kremowy sos grzybowy - propozycja podania.
Kuchnia

Kremowy sos grzybowy

Omlet rybny
Kuchnia

Omlet z rybą

Gulasz rybny
Kuchnia

Gulasz rybny

Pieczeń z indyka
Kuchnia

Pieczeń z indyka

  • Poprzednia
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 100
  • Następna



Napisz do nas
Newsroom
RSS
W komórce
Reklama
Redakcja
Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu oraz Polityki prywatności. Ustawienia preferencji. Copyright by INTERIA.PL 1999-2025. Wszystkie prawa zastrzeżone.